Cennet Elması Kurusu Faydaları ile Doğanın Hazinelerini Keşfedin

cennetelmasi

Cennet elması kurusu faydaları ile doğanın hazinelerini keşfedin

Sağlıklı yaşama özen gösterenler cennet elması kurusu faydaları ile kendini ödüllendiriyor. Bilinen diğer adı ile trabzon hurması kurusu faydaları saymakla bitmiyor. Hem tadı hem de sağlıklı beslenmeye desteği avantajlar sağlıyor.

Kaliteli yaşam ve doğal beslenme konularına artan ilgi eski ve geleneksel besinlere karşı farkındalığı de arttırdı. Cennet elması kurusu ve de Trabzon hurması kurusu olarak isimlendirilen bu sağlıklı atıştırmalık, tam bir bağışıklık sistemi zırhı. Bilirkişiler tarafından bu eşsiz tadın, özellikle kış mevsimde günde en az bir adet tüketilmesi gerektiği vurgusunu da eklemek isteriz.   

Şimdi sizi cennet elması kurusunun faydaları hakkında daha detaylı bilgilendirelim. Böylece bambaşka tadı ve şifası bol, güzeller güzeli cennet elması kurusunu tanıyalım.

Cennet elması kurusu nedir?

Özellikle olgunlaşan cennet elması, nesillerden nesillere aktarılan yöntemler ile hijyenik koşullarda kurutulur. Bu kuruma süreci meyvenin lezzetini, besin değerini ve antioksidan özelliklerini korumak amacıyla titizlikle gerçekleştirilir. İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve lifler sayesinde cennet elması kurusu, sağlık dostu bir gıda olarak öne çıkar.

Bilimsel ismi diospyros kaki olan cennet hurması için yetiştiği yere göre isminin farklılık gösterdiği söylenir. Japon hurması, Japon elması, cennet hurması ve Akdeniz hurması gibi adları da bulunur. Cennet hurması için tropikal iklim kuşağı ürünü demek doğru kabul edilir. Ağaç meyvesidir. Ülkemizde ilk kez Hatay’da yetiştirilmiş ve en çok ekim de Karadeniz bölgesinde gerçekleşir. Renk açısından portakala benzer. Bunun yanında A vitamini konusunda da havuçla yarışır.

Cennet elması kurusu faydaları nelerdir?

Trabzon hurması, baldan tatlı aromasının yanında kurutulduğu zaman içeriğindeki değerleri koruması ile de ün yapmıştır. Çocukların gelişime katkıda bulunmasından, yüksek C vitamin içermesine kadar saymakla bitmez faydalarını sizler için derledik.

Haydi, Trabzon hurması kurusu veya cennet elması kurusu yararları okuyalım

  1. Cennet elması kurusu sayesinde bağışıklık sistemleri güçleniyor: İçeriğindeki A ve C vitaminleri ile cennet elması kurusu, bağışıklı sistemini destekler. Vücut için enfeksiyonlara karşı kalkan oluşturur. Bu vitaminlerin vücudun hastalıklarla mücadelesinde güç kaynağı olduğu bilgiler arasındadır. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve astım gibi hastalıklara karşı ciddi bir kalkan oluşturur. Bakır, potasyum, mangan ve fosfor bakımından kuvvetlidir. Belirtilen mineraller sayesinde savunma sistemini geliştirir, korur ve güçlendirir. Mangan, kırmızı kan hücrelerinin yapımı görevinde bulunur.

  1. Antioksidan zengini cennet elması kurusu: Doğal cennet hurması kurusu vücudumuzun arınması için bitkisel bir kaynaktır. Yaşlanma sürecinin yavaşlamasında ciddi katkıları bulunur. Sağlık için yararlı antioksidanları içerir. A vitamini, lutein, kripto-ksantin, beta-karoten ve zea-ksantin gibi vücudun direncine katkı sunan tüm vitaminlere sahiptir.. Bu vitaminlerle vücudun savunma sistemine zarar veren unsurlara karşı savunma geliştirmektedir.
  2. Sindirim sistemi açısından çok faydalıdır: Yüksek lif yapısı ile mide ve bağırsak sağlığı için bire birdir. Hazımsızlığı önler. Sindirimin düzenli çalışmasına katkı sağlar. Bağırsak sendromlarının önünü keser.
  3. Gözler cennet elması kurusu ile hem sağlıklı hem ışıl ışıl: Gözleri güçlendirir ve göz sağlığına faydalıdır. Özellikle belli bir yaş üzeri kişilerin göz sağlığı açısından tüketmeleri tavsiye edilir.
  4. O tam bir kan şekeri dengeleyicisi: Düşük glisemik indeksi ile cennet elması kurusu, kan şekerini dengelemede etkilidir. Diyabet hastalarında kısa sürede oluşan açlık hissini yüksek lif içeriği sayesinde dengeler. Fakat şeker hastalarının dikkatli tüketmesi, aşırıya kaçılmaması önerilir. Çünkü karbonhidrat içeriği fazladır. Trabzon hurması kurusu, lifli yapısından dolayı kana yavaş karışır.
  5. Kalp dostu cennet elması kurusu: Yüksek lifli yapısı kolesterol seviyesini düzenler ve cennet hurması kurusu hipertansiyon önünü keser. Bununla beraber kalp sağlığını korur. Ayrıca, potasyum içeriği de kan basıncını kontrol altında tutmayı destekler.
  6. Cilt sağlığı açısından da faydalıdır: A ve C vitaminleri, cilt sağlığına iyi gelir. Antioksidan özellikleri sayesinde cildin genç, canlı ve parlak kalmasına yardımcı olur.
  7. Karaciğerin temizlenmesinden sorumludur: Cennet elması kurusunun faydaları arasında hücre hasarının önlemesi bulunur. Böylece karaciğer daha sağlıklı olur.
  8. Zengin besin ve mineral deposu: Cennet elması kurusunda bulunan besin ve mineralleri saymak istersek; folik asitinin hücre yapımını, potasyumun vücutta su dengesini, demirin ise kansızlıkla savaşmasını belirtmeliyiz. Ayrıca içeriğindeki kalsiyumun kemiklere ve dişlere desteğini, magnezyumun böbreklere faydasını da eklemeliyiz. A vitamini açısından çok donanımlı olması da bağışıklık sistemine büyük bir avantaj getirmektedir. Özellikle hamilelikte cennet elması kurusunun yararları önemlidir. Anne adayına ve bebeğe zengin içerikler sağlamasının yanında tüketilmeden önce doktora danışılması da vurgulanmaktadır.
  9. Diyet listelerinde cennet elması kurusu: Çok az yağ içermesi sayesinde cennet elması kurusu kalori oldukça düşüktür. Trabzon hurması kurusu kalori hakkında ise araştırma yapıldığında 100 gramında 272 kalori bilgisine ulaşılır. 1 adet yani 5 gr kuru cennet elmasında ise 14 kalori olduğu vurgulanır.Bütün bunların yanında uzmanlar tadına doyum olmayan bu atıştırmalığın 100 gramında 61.31 gr karbonat, 2.45 gr protein, 1.15 gram yağ, 11.5 gr lif bulunduğunu da ekliyorlar. Peki, çok severek yenilen ve rejimlerde kullanımı önerilen “cennet elması kurusu nasıl yenir?” için de farklı önerilerin olduğunu biliyor muydunuz? Doğrudan tüketildiği gibi çeşitli yemek ve içeceklere eşsiz aroma, harika bir besin değeri kazandırır.

  1. Örneğin size salatalar, yoğurt, müsli içinde alternatif tatlar yaratığını söyleyebiliriz. Ayrıca kefir ve kahvaltılık gevreklerle de karıştırılabilinir. Hatta cennet elması kurusu ile smoothie tarifleri sayesinde gün içinde tokluk hisside çok kolay yakalanabilir.

Sonuç olarak, cennet elması kurusu sağlık dostu ve lezzetli bir alternatiftir. Fakat herhangi bir besin maddesinde olduğu gibi tüketiminde ölçülü olmak önemlidir. Sağlıklı yaşamın bir parçası olarak, cennet elması kurusunu beslenme alışkanlıklarınıza ekleyebilirsiniz. Doğanın sunduğu eşsiz bu lezzetten faydalanabilirsiniz.

Cennet elması kurusu nasıl saklanır?

Cennet elması kurusu nasıl saklanır?” konusuna da değinmek önemli. Serin, nem olmayan, kuru ve ışık almayan bir ortamda muhafaza edilmesinin altı çiziliyor. Bunun için isteğe bağlı koyu renkli cam kavanozla veya pamuklu gıda keselerini kullanılabilinir.

Meyve kurumuzun hakkında merak edilen bir diğer husus ise cennet elması kurusunun dışı neden beyaz olur?” içindir. Beyazlık kuruyan meyvenin şekerinin yüzeye çıkmasından kaynaklanır. Cennet elması kurusunun dışını kaplayan beyaz tabaka tamamen meyvenin kendi şekeridir. Bu durum onun bozuk ya da küflenmiş olduğunu göstermez. Tam tersi şifa deposu meyve kurusu için her şeyin yolunda olduğunun bir işaretidir.

Cennet elması kurusu fiyatı

Lezzeti yanında cennet elması kurusu faydaları saymakla bitmez. Kendiniz ve sevdikleriniz için düşündüğünüz kaliteli beslenme organik ve bölgesel üretime sahip gıdalarla pekişmektedir. Cennet elması kurusunun fiyatı hakkında farklı gramaj seçenekleri ile “Dağ İnciri”nden bilgi alabilirsiniz.

“Dağ İnciri” ailesi olarak sizi ve en değer verdikleriniz için buradayız. Kaliteli ürün anlayışı ile ürettiğimiz cennet elması kurusunu hemen inceleyin ve sepetinize ekleyin.

Yazar:Yasemin ÇAĞLİ

Etiketler: cennetelmasıkurusu, cennet elması, dağinciri
Ocak 04, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR