Kuru İncirin Anne Sütüne Desteği Saymakla Bitmez

Kuru İncirin Anne Sütüne Desteği Saymakla Bitmez

Kuru incirin anne sütüne desteği saymakla bitmez

Kuru incirin anne sütüne faydaları sayesinde, emzirme süreçleri daha sağlıklı geçiyor. İçeriğindeki zengin besin maddeleri ile kuru incirin anne sütüne faydası harika sonuçlar getiriyor. Çünkü emziren anneler için kaliteli beslenme, bebeğin gelişimi ve annenin kendi sağlığı açısından büyük önem taşıyor. İyi gıda tüketiminin sonucu olarak anne ve bebek iyi bir bağ kuruyor.

Kuru incir hakkında emziren anneler için sayısız fayda sunan bir süper besin demek doğru kabul edilir. İçeriğindeki demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, A ve K vitaminleri gibi önemli besin maddeleri, annenin ve bebeğin sağlığına katkı sağlar. Uzmanlar bu besin öğelerinin süt kalitesini arttırdığını, bebeğin kemik ve diş gelişimine destek sunduğunu da vurgular.

Bu noktada sizler için, tam bir sağlık bombası olan dal kurusu incir besin değerlerinin emzirme sürecine katkısına değineceğiz. İncirin anne sütüne katkısı göz ardı edilmemesi gerektiğini de ekleyeceğiz. Kısaca incir meyvesi anne sütüne olan etkilerini ve nasıl tüketilmesi gerektiğini keşfedeceğiz.

Böylece bebekler büyüme sürecinde mutlu, anneler ise huzurlu.

Haydi, okumaya başlayalım.

Emziren anneler neden incir tüketmeli?

Çünkü kuru incirin, süt hormonu prolaktin iyi seviyelere çıkarttığı uzmanların belirttiği unsurlar arasında yer alır. Yükselen prolaktin hormonu ile anne sütünün iyi seviyelerde arttığı da eklenir. İlaç kullanılmadan, doğal yöntemlerle anne sütünü fazlalaştırmak için gün içinde düzenli olarak 4 ya da 5 adet kuru incir tüketimi önemlidir.

Böylece sizler için “emziren anne incir yiyebilir mi?” ve “emziren anne kaç tane incir yemeli? sorulara da yanıt bulmuş olduk. Ama her besinin kişiler üzerinde etkisi farklıdır. Size özellikle hamilelik ve emzirme süreçlerinizde doktorunuza danışmanızı öneririz.

Kuru incir üzerinden; anne sütünün yeterince destek sağlaması, kaliteli ve bol miktarda olması için neler yapılmalıdır?, “anne sütünü en hızlı ne arttırır?”, “anne sütünün doyurucu olması için ne yapmalı?” gibi soruları sizler için yanıtladık. Çünkü annenin yeterli ve dengeli beslenmesinin yanı sıra anne sütünü arttırıcı etkileri sebebiyle bazı gıdaların da mutfaklardan eksik edilmemesi önemlidir. Onlardan birinin kuru dağ inciri olduğunu söyleyebiliriz.

Emziren annelerin günlük beslenmelerine kuru inciri dâhil etmeleri, hem kendi sağlıkları hem de bebeklerin gelişimi açısından bir dizi avantaj sağlar.

O zaman emziren anneler için kuru incir tüketmenin nedenleri daha detaylı inceleyelim.

Kuru incirin anne sütünü arttırma potansiyeli: Yukarıda da belirttiğimiz gibi incir, özellikle süt üretimini arttırmada etkili doğal şeker barındırır. Aynı zamanda emzirme döneminde hormonal değişikliklere karşı destek olur. Bu sayede anne sütü miktarının ve kalitesinin artması sağlanır.

İncirin sindirim sistemine katkısı: İncir, lif açısından zengin bir besindir ve bu özelliği ile anne vücudunun sindirim sistemini düzenler. Kabızlık sorununu önler, sindirim sürecini iyileştirir. Annenin rahat bir şekilde emzirme deneyimi yaşamasına katkı sunar.

Kuru incirin enerji seviyesini yükseltme becerisi: İncir,  içerdiği doğal şekerlerle hızlı bir enerji kaynağıdır. Bu durum emziren annelerin yorgunluk hissini azaltır ve enerji seviyelerini yükseltir. Böylece kuru incir, annelerin bebekleri ile daha aktif bir şekilde ilgilenmelerine zemin hazırlar.

Antioksidan ve bağışıklı sistemini güçlendirici etkileri ile kuru incir: Mucize meyve incir antioksidan özellikleri, annenin vücudunu serbest radikallerden korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu suretle, annenin genel sağlığı iyileşir ve dolaylı olarak anne sütünü de olumlu etkiler.

Kuru incir hakkında çok daha fazla bilgi edinmek isterseniz yeni anneler ve anne adayları başta olmak üzere sizlere “Lezzet ötesi kuru incir faydaları saymakla bitmez” blog yazımızı da okumanızı öneririz.

İncir anne sütünü arttırır mı?

Evet, kuru incir emziren anneler için anne sütünü arttırmada etkilidir. İncir, doğal şeker içerir ve enerji sağlama konusunda oldukça başarılıdır. Aynı zamanda içeriğinde bulunan demir ve kalsiyum gibi mineraller, annenin süt kalitesini de arttırır. İncir tüketimi, anne vücudunu destekleyerek süt üretimine katkı sağlar.

İncir içerdiği yüksek orandaki vitaminler ve mineraller ile hücrelerin yenilenmesine fırsat yaratır. Diğer meyvelerden en büyük üstünlüğü ise kalsiyum ve magnezyum içeriği açısından anne sütüne olan denkliğidir. Kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre size ortalama 3-4 incirde yaklaşık 125 kalori, 82 mg kalsiyum ve 34 mg de magnezyum olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç olarak kuru incir, emziren anneler için sağlıklı bir besin kaynağıdır. Anne sütüne bir dizi olumlu etkileri bulunur. Ancak emzirme döneminde herhangi bir gıdayı düzenli kullanmadan veya kür uygulanmadan önce, mutlaka doktorunuz ile görüşmek ve kişisel sağlık durumunuzu değerlendirmek önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenme, anne ve bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak adına temel adımdır.

Bu noktada “Dağ İnciri” adı altındaki dağ inciri, dal kurusu, incir cipsi ve incir dolmasının sizlere sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

Anne sütünü arttıran kuru incir kürü nasıl yapılır?

Mucizevî bir besinin altı çizilmek istense hiç kuşkusuz anne sütü listenin ilk sırasına bulunur. Bu durumun ilk sebebi ise bebeğin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektir. Ayrıca kalp, obezite, diyabet ve kanser gibi birden fazla hastalığın riskini düşürdüğü de eklenir. Sıralanan bu unsurlar yaşamsal önem taşır. Uzmanlar bebeklerin ilk 6 ay mutlaka anne sütüyle beslenmeleri gerektiğini her fırsatta belirtir.

Anne sütünün önemini vurguladığımıza göre şimdi de anne sütüne destek verici kuru incir kürü tariflerimize geçebiliriz.

Kuru incir suyu: Sizlere ilk olarak en pratik işlemden bahsetmek istiyoruz. Haşlanmış kuru incir suyu. 8 veya 9 tane kuru incir yarım litre suda 1-2 taşım kaynatılır. Kaynama sonucu oluşan kuru incir suyu sabah ve akşam tüketmek üzere bitirilir.

Kuru incir ve havuç kürü:  8-9 adet kuru incir ikiye bölünür ve tencereye yarım litre su konulup kaynatılır. Kaynayan suya incirler eklenir. 5 dakika sonra incirlerin üstüne 1 adet doğranmış havuç eklenir. Bütün malzemeler ağzı kapalı tencerede bir süre daha kaynatılır. Karışım ılık ısıya geldiğinde süzülür. Günde 2 defa yarım bardak şeklinde tüketilir.

Harika kuru incir uyutması: 10 adet kuru incir ılık suda bir süre bekletilir. Daha sonra küçük zarlar şeklinde doğranır. 2 litre süt yoğurt mayalama sıcaklığında ılıtılır ve ocaktan alınır. Isınmış sütün içine incirler eklenir. Bu işlem esnasında sütün kesilmemesi için el blenderi kullanılır. İncir parçası kalmayana kadar işlem sürdürülür. Daha sonra tatlı kâselerine karışım paylaştırılır. Kâselerdeki kuru incirli karışım üzerilerine Dağ İnciri iç ceviz eklenir. Afiyet olsun.

Önemli bir husus olarak kürlerin hepsinin aynı anda tüketilmemesi ve doktorunuza danışılması vurgulanmaktadır.

Kuru incir fiyatı

Kuru incirin anne sütüne faydaları düzenli emzirmeyi destekliyor. Bu açıdan farklı gramajlarda alınan kuru incir fiyatı harcama limitlerinizi de yormuyor. Kaliteli ve organik ürün politikası ile üretim yapan Dağ İnciri markası bütçenizi de destekliyor. Ege topraklarının ve güneşinin sonsuz verimini evlerinize taşıyor.

Şimdi emziren annelerin sağlığı ve bebeklerin kaliteli gelişimi açısından iyi bir yatırım fırsatını kaçırmayın. Hemen Dağ İnciri kuru incir ürünlerimizi sepetinize ekleyin.

Yazar :Yasemin ÇAĞLİ

Etiketler: kuru incir, daginciri, annesütü, süt, anne, kuru incirin faydaları
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR